“Ai sa dai sama doamna”


Treceam astazi strada pe o oarecare trecere de pietoni cu doua prietene. Nu am calcat pe trecere cand era vreo masina foarte aproape,  facand soferul sa franeze brusc, nu am asteptat la marginea ei fara sa inaintam, derutantu-i si am traversat  pasind normal, fara sa ne lalaim ca sa-i facem sa intarzie la destinatie.

De aceea nu inteleg ce motiv si-a gasit un “individ” sa ne atace. Se revarsa in stanga si in dreapta scaunului din fata a unui Golf 1 sau 2 visiniu, ruginit pe alocuri, purta un maieu alb care il facea sa para si mai lat si fata imi amintea de fundul perfect rotund al unui lighean.

Tipul isi flutura o mana grasuna in directia noastra zbierand prin geamul deschis “-Tuuu, asta calca, nu f*te!” si mustacea amuzat pe sub transpiratia de sub nas.

Ati spune ca asa ceva se intampla in fiecare zi, ca sunt tot felul de oameni in lume si trebuie sa ii ignoram, dar ceea ce face intamplarea de azi deosebita e faptul ca in dreapta lui se afla o femeie normala, nici frumoasa, nici urata, care radea incurajator si admirativ de spiritul de observatie al insotitorului ei.

As intreba-o “-De ce doamna? De ce  preferi compania acestui om misogin, vulgar, dizgratios? De ce ii hranesti eul care deja are colesterolul prea mare? Daca erai tu o necunoscuta cu siguranta ti-ar fi adresat si tie injurii ca sa aiba despre ce sa povesteasca razand la o portie de mititei. Revolta-te doamna si scoate-l din viata ta, din nici un alt motiv decat acela ca esti femeie si meriti respect, or acest specimen tragic de om nu o sa te respecte vreodata mai mult decat pe o omida dezgustatoare de pe trotuar.”

Advertisements
This entry was posted in viata. Bookmark the permalink.

5 Responses to “Ai sa dai sama doamna”

 1. Mona says:

  Toate pădurile au uscăciunile lor.
  Dar ai dreptate… o să dea sama doamna. Don’t worry!
  Chiar dacă pare îndepărtat momentul când se întoarce roata, viaţa asta are darul ăla să demonstreze că până la urmă fiecare doarme cum îşi aşterne.

 2. Myo says:

  “A-ti spune ca asa ceva se intampla in fiecare zi…”. Apreciez modul cum scrii, dar pune, te rog, cratima cand trebuie si unde trebuie. Hai sa nu luxam limba romana. Cat despre postul tau, nu trebuie sa te mire nimic, pt ca tipa nu avea suficiente conexiuni interneuronale si nu s-a pus niciodata in locul unei femei de pe trecerea pt pietoni. Ea era zmeul din dreapta. Anexa, ca sa-i spun asa…

  • Adia says:

   multumesc ca mi-ai atras atentia, insa nu apreciez tonul pe care ai facut-o. daca ai fi citit si alte articole ti-ai fi dat seama ca a fost cauzata de neatentie, nu de prostie.

 3. Nu analizez articolele , citesc si traiesc cele citite – ca sa fac referire la postarea lui Myo. Cat despre doamna insotitoare … cand iubesti nu vezi decat frumusetea celui de langa tine iar vulgaritatea lui e un semn de barbatie in ocgii ei.

 4. Cristina says:

  Stai linistita, ca la cate picioare in gura o sa-si ia “doamna” de la specimenul subuman pe care-l idolatrizeaza, o sa dea sigur “sama”.

  Cred ca ar fi mai bine sa-ti fie mila de ea, decat sa o urasti. Atata stie ea si atata se apreciaza pe sine, incat sa traiasca pe langa acel muc cu fata umana.

  E trist ca a e Romania plina de astfel de femei si totul din cauza “educatiei” pe care o primesc acasa: “lasa tu capul jos, ca barbatul e capu la familie (sic!)”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s