Connecting to “Moartea”


computer-problemsNu mă înţelegeţi greşit, sunt recunoscătoare pentru minunile tehnologiei tuturor celor care au avut ceva de a face cu ea, şi n-am de gând să vorbesc în numele tuturor femeilor, dar eu personal, mă nimeresc cu ea ceva mai rău ca nuca în perete!

Nu mă poţi pedepsi mai tare decât să mă amesteci cu ea altfel decât în mod plăcut şi leneş.

Nu vreau să instalez chestii, nu vreau să configurez chestii, dacă se poate, aş prefera să nici nu bag în priză nimic, şi să-mi pornesc laptopul holbându-mă la el până cedează.

Mă enervează la culme şi nu pot să înţeleg de ce trebuie reconfigurate routerele de câte ori treci de la internet prin fibră optică la modem, dar vă rog insistent să nici nu îmi explicaţi în comentarii, că nici eu nu vă spun cât de tare m-a durut burta în ultima perioadă specială din lună !

Aseară a fost prima dată când m-am ocupat cu aşa ceva, instruită prin telefon şi spumegând de nervi. Problema e că dădeam click pe “next” cu atâta furie încât atunci când trebuia să scriu numele reţelei şi parola nu am modificat şi a rămas “dlink” şi o parolă care semăna cu “XWscxizTsQsxcvterwbyxSFAvycvre” , pe care, bineînţeles, nu am reţinut-o.

În seara asta, nici atât noroc n-am avut! De ce naiba contează ordinea în care bagi toate cablurile alea?! Ce importanţă are dacă bag albastru înaintea celui galben şi de ce trebuie să păzesc ca ciobanul oile să mi se aprindă tot câte un beculeţ?? Păi dacă s-au inventat atâtea chestii fără sens în universul ăsta, de ce nu se fabrică un router la care să-i bagi toate cablurile odată, să i se aprindă toate becurile odată, să-şi facă toate setările singur şi să te pună să dai click pe “sunt femeie, scuteşte-mă!”

Vreo jumătate de oră m-am plimbat de la calculator la laptop, îmbârligându-mă în setări, greşind şi luând-o iar de la zero. Aveam nişte nervi de îmi venea să plâng şi să zbier în acelaşi timp. Mi se părea că toată lumea care încerca să mă ajute mă atacă şi i-aş fi luat la pumni pe toţi!

Când în final am reuşit, îmi erau nervii întinşi peste limită în aşa hal încât dacă m-ar fi salutat cineva i-aş fi pomenit strămoşii în conotaţii negative. Aşa că, drept răzbunare, printre palpitaţii, mi-am numit reţeaua “moartea” şi i-aş fi pus parola “666” dacă n-ar fi fost prea scurtă.

În concluzie, acum sunt conectată numai eu, pentru că pe Luli o deranjează ideea de conectare la moarte.

This entry was posted in Aici bat cu pumnu-n masă, Râzi cu mine and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Connecting to “Moartea”

 1. Mladin Adrian says:

  pai hai sa facem un mic programel care se numeste: “sunt femeie, scutestema” si el sa faca totul pentru toate…. si… Luli lasa sa nui bai din conecting to moartea vine connecting to party :))

 2. zangaman says:

  data viitoare mai bine cheama un gagiu care se pricepe, da ai grija sa nu fie laptaru sau instalatorul 🙂

 3. Vania says:

  N-o să explic nimic, căci nici nu prea pricep bine despre ce-i vorba. Poate când voi avea laptop…

 4. Marius Ola says:

  Nici eu nu mă prea pricep prea tare, astfel încât, explicaţia ar fi de prisos. Am avut şi eu câteva fraze invective la adresa tehnologiei, de multe ori. Durere de burtă în zile speciale ale lunii, din fericire, nu am avut, dar încerc să o înţeleg:)

 5. Neamtu says:

  N reusesc sa inteleg problema. Am pus laptopul pe acelasi modem pe care am cuplat si desktopul. Ambele functioneaza perfect si se vad si in retea. O fi huaweiul meu mai bun? Ca nu ma pricep nici eu la smecherii din astea…

 6. Culian says:

  Eu am reuşit să mă contopesc de-a lungul timpului cu maşinăria pe care o folosesc şi care mă foloseşte aşa că nu pot spune că înţeleg prin ce treci pentru că nu mi-a făcut probleme majore şi cred că asta se datoreaza faptului ca avem o relaţie foarte deschisa si comunicam atât de mult încât am ajuns să ne cunoastem foarte bine 😀 !

 7. Ammon says:

  :)) Pacat ca nu te-am inregistrat “spumegand”… sa auda producatorii routerului reactiile tale…ar fi desfiintat departamentul de dezvoltare… si angajau numai “umaniste” la partea de testare a aplicatiilor si pt decoratul routerelor cu citate din Eminescu 😛 Oricum nu ma las pana nu forwardez articolul asta celor de la dlink. :* Noroc ca am luat prelungitor sa ai priza pt laptop aproape 😛

 8. boghi says:

  Mie daca nu-mi apare butonul cu next, sting si ma bag in pat, ca sa pot plange in liniste…

 9. achilianu says:

  Stii, cum e…toate trec…acum te conectezi la net si, gata, ai uitat…mai 2 click-uri ici, mai vreo 3 colo si nervii s-au dus…Nasol, am fost si eu pe taramul ala 😛
  sanatate…

 10. Razvan says:

  Frumos. m-am tavalit pe jos de ras :))
  Sa stii ca de obicei sunt cel care da sfaturi la celalalt capat al firului. Si nu e asa de amuzant pe cat pare:)

  • Adia says:

   pai amuzant nu-i deloc. decat eventual pentru terta persoana :p (asta daca nu iti versi nervii pe ea, desigur :p)

 11. Balah says:

  totul se invata cu rabdare. nimeni nu s-a nascut invatat:-?? deci trebuie sa ai putina rabdare si se rezolva:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s