Doar până aici.


familyPoţi să te prefaci cât vrei că nu îţi pasă.

Poţi să te încleştezi cu dinţii de ideea că fericirea e relativă. Poţi să insişti că tristeţea e la fel, dacă nu poţi scăpa de ea. Poţi renunţa de tot la concepul de iubire, cu pretextul relativităţii, dacă vrei.

Dacă toate astea sunt posibile, de ce să nu-ţi îmbraci familia în relativitate atunci când toate celelalte încercări au eşuat? În fond, ce drept are sângele să te lege la uşa cuiva ca pe un câine comunitar ?

Te-ai hotărât. O să-ti fie familie cei care te iubesc întotdeauna, orice ar fi. Cei care au fost mândri de tine atunci când ţie ţi-a fost silă, cei care ţi-au spus mereu că nu-i nimic şi o să treacă.

O să-ţi crezi o vreme propria minciună, dar depinde cât de bine te cunoşti şi cât de bine ştii să-ţi spui ce vrei să auzi. O să funcţioneze….

Până în ziua în care te sună un vecin cu care niciodată n-ai avut tagenţe ca să vadă ce mai faci. Nu îl interesează. Te sună pentru că ei nu vor să-ţi audă vocea nici măcar atât cât să afle că n-ai murit, nu ţi-ai schimbat adresa, nu te-ai convertit, nu te-ai căsătorit şi nu te ocupi de treburi murdare.

Nu mai poţi să te prefaci.

Îţi pasă. Mult.

Advertisements
This entry was posted in Aici bat cu pumnu-n masă, Familie, Kindly unspoken, Oameni dragi, Regrete and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Doar până aici.

 1. eu's M says:

  nu stiu care e mai grav ” sa te prefaci ca nu-ti pasa” sau “sa te prefaci ca-ti pasa”??? doar 2 lucruri pe lume nu depind de tine …. banuiesc ca le stii.

 2. daca te ref la alea doua lucruri sarputea sa fie numa unu…

  ne pasa ma…oricum ar fi…cred ca intrebarea sarpune mai degraba cum iti pasa

 3. Razvan says:

  Ne pasa pe naiba. Ne pasa atat cat putem sa profitam. Fie material fie emotional. Doar suntem romani, ce naiba!

  • florynleahu says:

   raspunsul era: doar suntem OAMENI. in genere suntem toti dupa un tipar facuti, desi nu cred ca dupa chipul si asemanarea cuiva, ca ar fi jale daca demiurgul ar fi ca noi, oamenii… ca unii sunt parsivi mai putin, altii mai mult, e partea a doua… ca medie, la nivel de specie suntem cam la fel: parsivi, profitori, ipocriti, nemilosi etc. daca e ceva care va distruge specia nu va fi disparitia soarelui sau vreun asteroid (nu vom avea rabdare sa amanam atat agonia, ne vom macina noi, din interior, datorita acestor “calitati”)

 4. Adia says:

  nu stiu ce a inteles lumea din articolul asta, dar nu vorbeam generalitati. e la persoana a 2a pentru ca n-am vrut sa para asa de personal, dar e despre mine. si razvan, imi pasa desi nu imi iese nimic din asta.

 5. Culian says:

  Îmi pasă, deşi nu ar trebui …

 6. Xerxes says:

  ne place,ne incanta,ne deranjeaza, ne implicam sau nu………. ne pasa

 7. olimpiu says:

  draga Adia. Ma bucur sa imi vizitezi blogul. Si ma bucur ca ai observat aceasta situatie. Inteleg ca iti place blogul meu. Probabil nu asa de mult ca al tau. Ce s-a intamplat ?
  Mi-am schimbat tema dupa cum ai observat. Problema a fost ca mi s-au sters toate blogurile din lista. Acum poti sa revii pe blogul meu, esti acolo si mai mult, ai un loc special.
  Spor la scris.

 8. Mda… dar orgoliu poate fi mult mai puternic decat dorul, durerea, disperarea si atunci pur si simplu nu vrei a-ti mai pese si nu-ti va mai pasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s