11 luni pentru a 12-a


Cred că oamenii nemulţumiţi de prima parte a vieţii, cea în care cuvântul lor nu valora nimic şi erau obligaţi să urmeze fără drept de apel regulile stabilite de alţii o să îşi modeleze restul zilelor înspre ţeluri diametral opuse.

Eu, deşi n-am fost total privată de bunuri spirituale, am fost plasată pe cărarea care duce către “siguranţă financiară” şi ba împinsă vertiginos de la spate, ba târâtă cu forţa din faţă.

Când în sfârşit am reuşit să îmi iau deciziile în propriile mâini, am făcut stânga împrejur şi am pornit pe lungul drum înapoi, păşind încet, pentru a avea timp să admir peisajul.

De aceea nu m-am înscris la drept, aşa cum mă presau, încercând să mă convingă că prea sunt deşteaptă pentru a mă risipi în altă parte şi am memorie destul de bună pentru a mă descurca. Am ales în schimb să fac ceva ce mi-ar place, ca după ce mă angajez să abia aştept să merg a doua zi la serviciu. N-am regretat nici o secundă.

Oamenii au nevoie de oameni în toate momentele vieţii lor. De aceea nu mă doare să dau buzna în economii pentru bani de benzină la fiecare zi de naştere, la fiecare concurs de dans, la fiecare tristeţe pentru a încuraja şi la fiecare bucurie pentru a ţopăi împreună.

De aceea mi-am amânat internshipul la clinica de dezalcolizare şi dezintoxicare din Sibiu pe anul viitor. Mi-au spus că am fost prima primită pe postul de consilier care îi refuză. Probabil faptul că au fost impresionaţi de noutate i-audeterminat să mă accepte pe anul viitor.

Sunt prea fericită pentru a merge acum. Iubesc atmosfera de sărbătoare, anticiparea zăpezii, a Crăciunului, a colindelor,a decoraţiunilor şi vânătoarea de cadouri perfecte pentru toţi cei dragi. Nu vreau să renunţ la tot farmecul lui decembrie şi să-mi petrec singură ziua de naştere care îmi schimbă prefixul. E o decizie imatură, ştiu, dar nu îmi pasă. Prefer să renunţ la un paragraf din CV şi să trăiesc pentru azi, nu pentru mâine.

Pentru măreţia lucrurilor mici, nu pentru ridicolul gesturilor mari.

This entry was posted in Momente speciale and tagged , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to 11 luni pentru a 12-a

 1. Xerxes says:

  Am stiut ca va urma un articol cu si despre Craciun, pe care si eu il astept entuziasmat.Mi-a placut in fiecare an sa vizioneaz in preajma Craciunului Singur acasa (primele doua parti), film care ma aduce intr-o stare speciala, starea de Craciun.Dar parca anul acesta nu sunt asa bucuros de apropierea marelui evenimen, nu m-am bucurat indeajuns de lunile care parca s-au scurs mai repede ca oricand.Dar cand va fi sa ma invaluie cu mireasma’i specifica am sa ma las purtat de vant si am sa traiesc din plin alaturi de prieteni “Oamenii au nevoie de oameni 😉 “.

 2. Lili says:

  Sa faci ce iti place, ce simti si in ce crezi este una dintre cele mai mari dovezi de maturitate. Felicitari.

 3. maw says:

  vin! sarbatorile vin! sarbatorile vin! sarbatorile vin!… :))

 4. Marius Ola says:

  Un om, al cărui nume îmi scapă acum, spunea: “Fă ceea ce îţi place şi nu vei mai fi nevoit să munceşti niciodată”. 🙂

 5. eu's M says:

  prefer placinta facuta de bunica in care ascundea banuti.. si crapam la placinta.
  Prefer sa beau o bere cu prietenii la scara blocului sau intro bodega decat sa ma falesc intrun restaurant de lux cu alti. Si ma bucur enorm pentru orice cadou daruit din inima prefer o banala ciocolata daruita din inima decat un ceas de lux oferit din obligatie.
  Putini isi aleg drumul in viata singuri.. si am un principiu “decat sa-mi para rau ca n-am facut mai bine sa-mi para rau ca am facut acel lucru”

  • Xerxes says:

   Cu tot respectul, tin sa te contrazic.Destul de multi isi aleg drumul in viata singuri dar putini aleg, sau isi permit sa aleaga sa profeseze in ceea ce le place.

   • eu's M says:

    drumul in viata inseamna sa-si aleaga si domeniu in care vrea sa profeseze. Sunt multi tineri care nu-si mai permit sa-si urmeze visul din cauza banilor

 6. catalina says:

  bravo!! lucrurile spirituale nu au preţ.

 7. Cristi says:

  link exchange?!

  blogu meu–>

  http://seducatori.blogspot.com

  Nume: News
  daca mai adaugat trimite mesaj cu adresa ta 🙂
  O zi buna.
  Pentru mai multe detalii intrati pe blog.

 8. thorski says:

  Si mie mi-a fost dor de atmosfera de sarbatori 😀

 9. ION MITRICA says:

  Cel mai frumos spirit de sarbatoare e adus de sarbatorile de iarna:)

 10. costin says:

  pana si bucurestiul pare mai frumos spre Craciun :). e interesant ce poate face o atmosfera generala de sarbatoare.

  P.S. scrii foarte frumos 🙂

  P.P.S. faci facultatea in bucuresti? 😕

  • Adia says:

   PS: multumesc, mai hai 🙂
   PSS: in cluj.

   • costin says:

    mai hai-uiesc ;). te-am bookmarkuit! 🙂

    P.S. am fost weekendul trecut la cluj (practic prima data, pentru ca eram mic the first time around) si a fost superb: pietele (avram iancu si unirii -parca,la a doua,unde e patinoarul 😉 ),cladirile, gradina botanica, fire-ul si janis la stuff au fost uber awesome ! poate mai trec si poate chiar ne vedem (imi place ideea de a-ti face cunostinte in alte orase si a le vizita acolo 🙂 ).

 11. Adia says:

  sa vezi cat de frumos e acum, ca e impodobit 🙂

 12. costin says:

  nu am apucat sa il vad ca am mers din unirii la mihai viteazul sa luam ratucul :). si nu am mai trecut pe acolo . din pacate…as fi vrut sa vad. e frumos? 🙂

 13. costin says:

  nu am cum sa mai ajung iarna asta :-<…dar asta voiam si eu sa te rog: daca ai putea sa imi trimiti o poza, as fi recunoscator 🙂 o sa intorc favorul cu ceva din bucuresti sau de acasa de la calarasi 🙂

 14. Deea says:

  si ce anume ai ales?psihologia?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s