Necrolog


Deşi e pe moarte, 2009 a fost cel mai viu an din viaţa mea.

Dacă ar fi să fac un grafic oricărui an de dinainte, mi-ar ieşi o linie perfect dreaptă, roz şi eventual, cu fluturaşi şi floricele în jurul ei.

Pe 2009, în schimb, l-am parcurs ca pe un lac îngheţat, încălţată cu papuci cu talpă netedă. Am pornit în grabă şi am căzut aşa de rău că n-am crezut că o să mă mai ridic vreodată. Am făcut-o totuşi, şi am înaintat şchiopătând, cu paşi mici şi cu atenţie mare. Asta nu m-a împiedicat să cad din nou. Şi din nou. Şi din nou.

În 2009 am făcut cele mai mari şi multe greşeli din întreaga mea viaţă. Am alunecat dintr-una în alta fără să le mai ţin socoteala şi savurându-le din plin. Am călcat în picioare oameni dragi şi sentimente şi-am făcut piruete răutăcioase cu ei încă lipiţi de tălpile mele.

Pe când m-a ajuns din urmă regretul, ei erau striviţi în totalitate. Aşa că i-am ridicat, i-am scuturat de praf de mizeriile prin care i-am obligat să treacă şi mi-am petrecut restul anului încercând să ma revanşez.

În 2009 am plâns cel mai mult, am râs cel mai zgomotos şi am adunat cele mai multe amintiri pe care, dacă vreodată o să le afle viitorii mei nepoţi o să le neg prefăcându-mă revoltată şi simţind de fapt ruşine şi dorinţa de a le repeta.

Cineva a zis odată că pentru a fi cu adevărat fericit, trebuie să fii cunoscut mai întâi nefericirea. Dacă 2009 nu ar fi fost un an, ci un om înţelept, aş crede că mi-a planificat zilele exact după acest principiu.

Pentru a renaşte, trebuie mai întâi să mori. Eu, bolnavă fără să-mi dau seama, am suferit o moarte bruscă, dureroasă şi violentă, ca mai apoi să învăţ să trăiesc din nou, ca un bebeluş care face primii paşi.

În 2009 am redescoperit bucuria lucrurilor mici. Am reînvăţat să ascult muzică şi oameni, să îmi exprim sentimentele şi să le ascund, să privesc lumea, să stau cu ochii închisi, să merg cu bicicleta. Am redescoperit prietenia şi iubirea.

Ca să îi trec o notă în catalogul vieţii, nu fac media tuturor zilelor din 2009, pentru că ar fi mult prea mult de calculat şi cu siguranţă rezultatul ar fi nesatisfăcător. Pentru mine, 2009 a fost, în toată puterea cuvântului o telenovelă. Acum a ajuns la sfârşit când toată lumea s-a căsătorit cu toată lumea potrivită, când menajera, stăpânul casei şi băiatul care făcea curăţenie în garaj şi-au reîntregit familia, când mama vitregă e la închisoare pentru că l-a împuşcat pe unchi, care nu numai că n-a murit, dar e bine şi îşi porneşte o nouă afacere, menită să scape de sărăcie toate celelate personaje.

Pentru că finalul e cât se poate de fericit, îl declar pe 2009 un an bun.Vă urez tuturor distracţie plăcută de revelion şi un an nou cât mai fericit !

This entry was posted in Everyday and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Necrolog

 1. photograph says:

  Foarte frumos articolul. Fiecare an parca este din ce in ce mai special :).

 2. Vania says:

  La mulţi ani, la fel de vii!…

 3. Ruxandra O. says:

  Iti doresc un 2010 cat mai luminos!

 4. catalina says:

  La mulţi ani !! :*

 5. evir11 says:

  Iti doresc un An Nou cum ti-l doresti tu….

 6. costin says:

  Tot nu pot trece peste ce a facut mama soacra…Ce a avut cu unchiul?? E un om bun!! DAMN HER FOR ETERNITY!

  In alta ordine de idei sa ai parte de un an nou si mai frumos…ba chiar superb, daca tot e sa gradam calitatea anului urmator! Am zis!

 7. George Dogariu says:

  în 2010 apare noul sezon din telenovelă, sper să fi mulţumit de el :*

 8. Mikael Eon says:

  Un an nou mai bun, plin de realIzari pe toate planurile!

 9. celmaibun says:

  ce aş putea spune mai mult decât..frumos. ne vedem la nuntă 🙂

 10. Marius Ola says:

  Un an nou cu multe, dar multe împliniri!:)

 11. achilianu says:

  Salut,
  La multi ani!
  Apropo,
  Mi-am schimbat domiciliul de pe net si as vrea sa modifici si tu in blogroll pentru a continua schimbul de link. Asta daca inca mai vrei, nu te obliga nimeni 😀
  Multumesc…
  Sanatate…

 12. alphadog says:

  Aşa, aşa, că le zici bine! La mulţi ani!

 13. Laura says:

  Poate a fost ceva in aer, caci 2009 a fost pentru multa lumea precum l-ai descris. Sau poate e doar o coincidenta ca asa a fost si pt mine. Oricum, iti doresc un 2010 in care si media sa dea pe plus, nu doar finalul. 😉

 14. Mona says:

  Ce să-i facem mai sunt şi ani din ăştia. Omu’ cât trăieşte tot învaţă.
  Important e să ne concentrăm ca anul care urmează să devină cel mai bun an care s-a existat în viaţa noastră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s