Everything’s wrong, but it’s alright.


Într-o dimineaţă, un nimeni până atunci, se va trezi şi va spune lumii că a găsit modalitatea de a da timpul înapoi. Lumea îl va privi ca pe un nebun şi-l va trata cu indiferenţa caracteristică noii societăţi…

Cine a crezut nu cu mult timp în urmă că omul va putea zbura, sau că vom putea vorbi între noi de la mii de kilometrii distanţă, ţinand o cutie de plastic la ureche? De unde vine radioul? Ce-s alea microunde? Putem crea o fiinţă vie într-o eprubetă. Facem piese de schimb umane. Ne trebuie o inima? O facem ! Un ficat nou? Veste bună pentru beţivani –  îl facem.

Ce nu putem face? Doar ce nu am încercat până acum. Sau am încercat, dar nu am fost destul de deştepţi sau de nebuni să ne iasa din prima.

Toate marile invenţii s-au născut din lene. Din ce alt motiv să apară telecomanda, bicicleta, maşina, liftul, mixerul, scările rulante si multe altele? Din lene.

Dar invenţia acestui ”nimeni” vine din necesitate.

Vine din dorinţa omului de a repara greşeli anterioare, de a retrăi clipe frumoase lângă cei dragi, vine din dorinţa unui părinte de a fi lângă copilul lui atunci când ar fi trebuit să fie, vine din dorinţa copilului de a avea ce nu a avut, vine din dorinta de a o lua de la început si de a face totul să fie bine.

Fericiţi sunt cei ce vor trai acele timpuri.

This entry was posted in Familie, Oameni dragi, Special pentru... and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Everything’s wrong, but it’s alright.

 1. robert says:

  Foart bun titlu….
  iar referitor la fraza de incheiere: NOI chiar traim acele timpuri, cred eu.

 2. Axel says:

  Cât aş vrea şi eu să iau liceul de la început….într-a 9-a m-aş muta la mate-info (am avut ocazia). Aş învăţa. Câte aş face…

 3. Diana Coman says:

  Oi Adia, ai face ceea ce n-ai facut atunci doar daca te intorci in timp, dar cu mintea de acum. Si mai probabil e ca intoarcerea in timp va insemna doar disparitia completa si totala a oricarei intimitati (vreau sa stiu ce-a facut pochilul la 10 seara acum 2 saptamani? Bun, dau timpul inapoi si-l spionez ca stiu unde era samd).
  Si pana la urma chiar ar fi asa frumos de trait o viata ca un joc pe calculator cu save and restore continuu? As vrea sa nu…:)
  Inventiile de care zici sunt intai de toate tot din necesitate, abia apoi din lene si intr-un final din multa minte 🙂

  • Adia says:

   nu asa…nu sa te intorci pentru orice moft, nici pentru greselile alea izolate, gen “sa nu mai iau 2 la teza” sau “sa nu-mi mai rup piciorul”. ci pentru pe care le-ai construit putin cate putin in fiecare zi si ai vazut consecintele abia la final…
   ca si cum te ratacesti si te intorci inapoi de unde ai gresit drumul, ca sa cauti altul.

   • Neamtu' says:

    Da’ ce ai avea, bre, atat de rau facut, incat sa merite sa te intorci in timp, sa risti sa schimbi prezentul?! Ceva ATAT de rau? Nu cred ca esti genul de om care sa regrete ceva ce a facut, hai sa fim seriosi.

 4. Deci sa înțeleg ca Lenea e cucoana mare care duce la Dezvoltare :))

 5. Alex`andra says:

  eu nu vreau sa traiesc acele timpuri, trecutu` e trecuta, ca sa stea fain frumos la locul lui, acolo ” in spate”. asa vreau sa fie mereu la mine.

 6. Interesanta motivația pentru întoarcerea în timp şi multora le-ar place să aibă această posibilitate. Eu totuşi rămân la ideea lui Frank Sinatra cu al său “My Way” sau Edith Piaf cu al ei “Non, je ne regrette rien”. O invenţie în care aş investii ar fi un aparat de teleportat, şi nu din comoditate pentru a putea ajunge mai repede acasă sau la servici, ci pentru a călătorii în mai multe locuri.
  Am o postare nouă, dar din solidaritate cu cei păgubiuţi de clasamentul ZeList azi nu dau ping.

 7. Pavel says:

  Sa dea timpul inapoi? Eu as vrea sa calatoresc in viitor, sa stiu ce-mi rezerva viitorul, desi, stiu ca poate voi suferi pentru ca voi sti ceea ce urmeaza, as prefera sa stiu. De ce prefer? La asta inca meditez :))

 8. Adia says:

  @Neamtu nu e despre mine, e pentru mine.

  • Neamtu' says:

   Indiferent. Suntem oameni si gresim. Ca e despre ssau pentru noi, tot un drac e. S-a facut, e bun dus si gata. Regretele, am descoperit, nu duc la nimic bun.

 9. Miştotică says:

  Un prim pas în direcţia asta, l-am făcut eu acum 3 ani, când am descoperit teleportarea. O singură problemă ar fi totuşi: iau secretul ei cu mine în mormânt 😀 .

  • Adia says:

   apai asa ma teleportez si eu mereu, impiedicandu-ma, alunecand…totusi, niciodata mai mult de cativa metri. poate daca mai exersez :p

 10. Adia says:

  da-te incolo, ca n-are cum!

  • Miştotică says:

   Când un om raţional dă nas în nas cu improbabilul ( nu imposibilul) are exact aceeaşi reacţie: “n-ai cum / nu se poate / imposibil!”

 11. Mona says:

  Părerea mea e că întoarcerea în timp ar fi o invenţie asemănătoare cu chirurgia plastică: unii o folosesc într-adevăr pentru a rezolva probleme, alţii… din lipsă de ocupaţii, prostie sau, pur şi simplu, fiţe.

 12. TOMIS TRAVEL says:

  Eu cred ca exista in momentul de fata varianta de-a te intoarce in timp .

  Altfel cum iti explici faptul ca toti betivii isi aduc aminte de trecut ?

 13. JorJ says:

  Da, fericiti vor fi, dar imagineaza-ti, daca acum un transplant de ficat sau de inima te costa zeci de mii de euro, suma inca inaccesibila enorm de multor oameni, cat te va costa o “excursie” in trecut pana in timpul X?
  Oare cum se va tarifa 1000 EUR+TVA / minut de viata recastigat?
  Deci, cine va fi fericit? 🙂

 14. Zamfir POP says:

  Off-topic: Blogmeet CUA 3 se va desfăşura sâmbătă, 22 mai, la orele 16, la Restaurantul Andrei din Câmpia Turzii. Pentru detalii, citiţi http://zamfirpop.com/blog/2010/05/19/sa-mergem-la-andrei şi postaţi comentariu.

 15. teonegura says:

  Nu sunt un adept trup si suflet al teoriei conspiratiilor, dar imi vine greu sa cred ca pasul spre calatoria in timp n-a fost facut. Adica…hai sa fim seriosi: vom reproduce big-bang-ul si stie toata lumea. Cred ca mult mai util ar fi instrumentul care sa ne deschida definitiv ochii si sa ne faca sa calatorim spre noi. Nu ti se pare ca ne-am pierdut intre lucruri marunte?…

 16. ambre says:

  Să te tot întorci în trecut? Asta ar fi echivalent cu descoperirea secretului nemuririi.

 17. melicovici says:

  ” Toate marile inventii s-au nascut din lene”. Super!

 18. Esqvilyn says:

  “Într-o dimineaţă, un nimeni până atunci, se va trezi şi va spune lumii că a găsit modalitatea de a da timpul înapoi.”
  “Toate marile invenţii s-au născut din lene. Din ce alt motiv să apară telecomanda, bicicleta, maşina, liftul, mixerul, scările rulante si multe altele? Din lene.”

  Asta doar in povesti :). Creatorii – rareori au construit din lene. Poate paiul sa fi fost inventat din lenea de a duce paharul la gura :D. Utilizatorii – platesc mai mult sau mai putin pt confortul oferit. Dar ei sunt doar utilizatori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s